Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

Сачувајте радост у срцу

Атина, 17. мај 1905.г.

‘‘Драга моја децо у Господу, радујте се!
Шаљем вам у прилогу четири песме које сам саставио Пресветој Богородици, да радошћу преиспуни ваша срца и да новим песмама величате Владичицу Богородицу. А молитвено...

Благослов Божји за оснивање манастира

Атина, 18. октобра 1904. године
‘‘Драга моја децо у Господу, радујте се!
Са радошћу вам саопштавам да нам је Бог открио Своју божанску вољу у вези са оснивањем манастира и да је благоизволео да се тај манстир обнови и да засија….

Радионица Светости- Љубав Светог Нектарија према монаштву

‘’…Светитељ је веровао да је монаштво плод Хришћанства. До монаштва се успињу, као на какав врхунац, најмужевније душе. Већина људи се налази доле у подножју. Када је монаштво у пуном цвату, онда цвета црква Христова. Уосталом, монаштво је најбржи пут до човековог усавршења и сједињења са Богом. У монаштву се душа не расејава и зато се лакше сједињује са Христом. Ко је неожењен брине се за Господње, како ће угодити Господу. (1.Кор.7,32)…

Списатељска делатност Светог Нектарија Егинског

У својој књизи ‘‘Свети Нектарије,’‘ архимандрит Харалампије (Василопул), говори о различитим аспектима духовне делатности, живота и подвига Егинског Чудотворца….

Свети Нектарије Егински - О сујети

‘‘За сујету Свети Василије Велики каже да је слаткоречиви пленитељ духовног богатства, подмукли непријатељ наших душа, мољац који уништава врлине, и са лакоћом нам отима наша добра, медом премазан отров преваре који се нуди људским помислима да га испитују….

« Старије