Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

Со земљи - Светлост свету

Појава Хришћанства на темељу догађаја Васкрсења Исуса Христа је испуњење смисла и истине целокупног живота света. Објава ове радосне вести свету и настанак једне суштински нове вере, чији је видљиви израз Црква, донела је људима свих времена, нову наду и поглед у будућност, на….

Заблагодаримо Господу

Литургија као дело Народа Божјег је уједно и Евхаристија, Благодарење и благодарност Богу Оцу, кроз Сина, а у Духу Светом. То је много више и дубље од искрене захвалности милости Божијој, јер има смисао потпуног предавања и пуног учествовања кроз дар благодати Цркве и сваког њеног члана као Тела….

Протонамесник Александар Вучај о Епископу Милутину: Красиле су га топлина, људскост и родитељска брига!

Преносимо:Протонамесник Александар Вучај о Епископу Милутину: Красиле су га топлина, људскост и родитељска брига!

Реч о Крсту

Реч о крсту

‘‘Реч о Крсту је лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо.’‘ (1. Кор. 1,18)

У предањској приповести о проналажењу Господњег Крста, од стране светих царева Константина и Јелене, један детаљ на најбољи начин открива и објашњава дубоки смисао хришћанске вере и поштовања Крста. Наиме, светитељи откривају истинити Крст полагањем на мртваца, који истог трена бива васкрснут из мртвих, силом Часног и Живоносног Крста…..

Шира од небеса

шира од небеса

У иконографији православне Цркве, у централној апсиди олтарског дела храма, налази се у највећем броју примера, претстава Богородице Шире од Небеса (грч. Платитера, лат. Оранта), која у ставу раширених руку, Молитељке за род људски, на грудима носи Сина Свог, Господа Исуса Христа, у лику детета или младића – Емануила. Ова представа датира још из ранохришћанског периода и као таква, са извесним изменама, постала је саставни део свеукупне црквене иконографије…..

« Старије