Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

Светлост Витлејема

У најсјајнијој ноћи, у којој светлост радости обасјава читав свет, у ноћи у којој се Бог мири са светом и испуњава своје обећање човеку, да ће му послати свог Јединоридног Сина, да га спаси и уведе у изгубљени Рај, у Царство Своје; када у јаслама Пресвета Богомајке….

ОБАВЕШТЕЊЕ

Његово Преосвештенсво Епископ ваљевски Г. Милутин обавестио је надлежно свештенство, свештеномонаштво и верни народ Епархије ваљевске да чинимо следеће како би Господ помогао нашим Архијерејима и народу у Црној Гори:

Узевши у обзир новонастало стање у Црној Гори, ставља се у дужност архијерејским намесницима да заједно са старешинама храмова и управама манастира организују свакодневно служење Свете Литургије у храмовима где су седишта намесништва и у манастирима, где постоје услови за служење Свете Литургије закључно са 05.01.2020. године….

Материце

“А Исус видевши матер и ученика кога љубљаше где стоји поред ње, рече матери својој: Жено, ето ти сина! Потом рече ученику: Ево ти мајке! “ (Јн.19,26-27).

Мајка је символ живота, она је путоказ, крајњеугаони камен живота и животодавац сваког створеног бића. Она је покрет живота….

Свети Нектарије Егински у светости Исусове молитве

У бројним записаним сведочењима о врлинском и светом животу Светог Нектарија, уочљиво је да су поједини савременици били сведоци његове непрестане молитве Господу Исусу Христу. Овај подвиг је упражњавао…

Свети Нектарије Егински - Исповест верног човека

‘‘Бог ми је слава, богатство и понос. Бог ми је слађи и милији од свега другог. О Богу размишљам и у Њему уживам. Душа ми је творевина даха Божијег. Тело ми је Бог саздао. Сав…..

« Старије