Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

Васкрсење Лазарево

‘‘Исусу ударише сузе.’‘ (Јн. 11,35)

Христово оплакивање свог мртвог пријатеља Лазара из Витаније, у Јеванђељу по Јовану, описано је најкраћом стихом читавог Новог завета – ‘‘Исус плакаше.’‘ Оплакивањ Лазара Господњим сузама је плач над несрећом….

Благовести

Благовести су дан који створи Господ. Дан, у коме отпочиње да се испуњава историја спасења. Дан, који су пророци у Старом завету предсказали. Дан у коме се се сусрећу Небо и земља, нестврено и створено, Бог и свет. И гле, ево је жена, једна међу стотинама и хиљадама. Жена, коју је Господ изабрао, да она једна и једина, Пресвета и Пречиста, буде првенац међу свима рођенима и који ће се родити, да буде утроба и дом, тело, кост и крв Богочовека Христа. Да…

Живот за ближњег

‘‘Бога никад нико није видео, ако љубимо једни друге, Бог у нама пребива, и љубав је његова савршена у нама.’‘ (1.Јн. 4,12)
‘‘Ово је заповест моја: да љубите једни друге као штоја вас љубим. Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје.’‘ (Јн.15,12-13)

Хришћанство је вера односа, дијалога и љубави. Центар нашег живота је однос и љубав према Богу….

Саопштење за јавност Епархије ваљевске

26. марта 2020.

Епархија ваљевска овим путем обавештава све своје епархиоте и целокупну јавност да је код Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Господина Милутина потврђено присуство вируса корона, као и код још двојице свештенослужитеља наше Епархије. Епископ Милутин и двојица клирика тренутно се налазе у КБЦ „Др Драгиша Мишовић” у Београду….

Трпљење као спасење

‘‘Трпљењем својим спасавајте душе своје.’‘ (Лк. 21, 19)

У наговештају доласка Царства Божијег својим Апостолима, Господ Исус Христос у Јеванђељу по Луки, благовести Цркви и сваком хришћанину пут и будућност света. У средишту ове благовести је страдање хришћана и свеукупне Цркве у свету, које је уједно и наговештај свршетка патње, страдања и агоније света и човека, у бесмислу и празнини своје сопствене гордости и слепила….

« Старије