Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

Страшни суд

У недељи Месопусној, у Јеванђељу по Матеју, Господ Исус Христос нам на сликовит начин говори о Свом Другом доласку. Ова представа је била врло честа инспирација ранохришћанској и катакомбалној уметности, у којој видимо Христа као Доброг пастира у врту, као икони Раја, са чије десне стране су овце и јагњад као иконе праведника…

Не дамо светиње

Мислим да смо као народ коначно пронашли “најмањи српски заједнички садржалац”, а он гласи:
“Не дамо Светиње!”
Потпуно је јасно да нас никада никаква идеологија не може ујединити. Напротив!….

Светосавље и Европа

Светосавље је начин живота и постојања. Светосавље је видљиви израз Истините Христове, Јеванђелске и Апостолске Цркве у духу једног народа. Оно се темељи на крштењском подвигу међу Словенима, Светих просветитеља, учитеља и равноапостола Кирила и Методија…..

Светлост Витлејема

У најсјајнијој ноћи, у којој светлост радости обасјава читав свет, у ноћи у којој се Бог мири са светом и испуњава своје обећање човеку, да ће му послати свог Јединоридног Сина, да га спаси и уведе у изгубљени Рај, у Царство Своје; када у јаслама Пресвета Богомајке….

ОБАВЕШТЕЊЕ

Његово Преосвештенсво Епископ ваљевски Г. Милутин обавестио је надлежно свештенство, свештеномонаштво и верни народ Епархије ваљевске да чинимо следеће како би Господ помогао нашим Архијерејима и народу у Црној Гори:

Узевши у обзир новонастало стање у Црној Гори, ставља се у дужност архијерејским намесницима да заједно са старешинама храмова и управама манастира организују свакодневно служење Свете Литургије у храмовима где су седишта намесништва и у манастирима, где постоје услови за служење Свете Литургије закључно са 05.01.2020. године….

« Старије