Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

Светосавље

‘‘Стога вас, браћо и чеда, ово прво молим да, положивши сву наду своју на Бога, држимо се пре свега праве вере његове. Јер, као што рече Апостол, “темеље другога нико не може поставити осим онога којега постави” Дух….

Светлост Витлејема

У најсјајнијој ноћи, у којој светлост радости обасјава читав свет, у ноћи у којој се Бог мири са светом и испуњава своје обећање човеку, да ће му послати свог Јединоридног Сина, да га спаси и уведе у изгубљени Рај, у Царство Своје; када у јаслама Пресвета Богомајка у наручију своме, свету дарује…

Рођење Христово - радосна нада за ново време

‘‘Дјева данас Надсуштог рађа, И земља Неприступном пећину приноси, Анђели са пастирима славослове, Мудраци за звездом путују, Јер се нас ради родило Дете – превечни Бог.’‘
(Св. Роман Слаткопојац, 6. век)

Савремени живот, данас, угрожен….

Божићна посланица

Српска Православна Црква својој духовној деци о БОЖИЋУ 2020. године

СВЕТИ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

са свим Архијерејима Српске Православне Цркве – свештенству, монаштву и свим синовима и кћерима наше свете Цркве: благодат, милост и мир од Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, уз радосни божићни поздрав:

МИР БОЖЈИХРИСТОС СЕ РОДИ!

Оци - тајна очинства

У пeриоду божићног поста, који врхуни Рођењу Богомладенца Христа, Црква неколико недеља посвећује светости породице, њеним темељима – мајкама, очевима и деци тј. потомству. Кроз литургијско искуство, Црква учи и потсећа своју паству о овим фундаментима друштва и човечанства уопште….

« Старије