Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

ОБАВЕШТЕЊЕ

30. ДЕЦЕМБРА 2019.

Његово Преосвештенсво Епископ ваљевски Г. Милутин обавестио је надлежно свештенство, свештеномонаштво и верни народ Епархије ваљевске да чинимо следеће како би Господ помогао нашим Архијерејима и народу у Црној Гори:

Узевши у обзир новонастало стање у Црној Гори, ставља се у дужност архијерејским намесницима да заједно са старешинама храмова и управама манастира организују свакодневно служење Свете Литургије у храмовима где су седишта намесништва и у манастирима, где постоје услови за служење Свете Литургије закључно са 05.01.2020. године.

У мирну и сугубу јектенију потребно је додати следећу прозбу: „Још се молимо за благоверни христољубиви род наш, за очување светиња и манастира у Црној Гори“. Такође исто то чинити и на Великом входу.

Поздрављајући браћу Архијереје: Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија, Епископе: милешевског Атанасија, будимљанско-никшићког Јоаникија, захумско-херцеговачког и приморског Димитрија, диоклијског Методија и умировљеног захумско-херцеговачког Атанасија, молимо се Господу да заступништвом Светог Василија Острошког, Светог Петра Цетињског, Светог Арсенија Архиепископа српског и свих светих подари милост и мир да се сви проблеми превазиђу, с љубављу на славу Божију, а ради напретка наше Свете Цркве и свих људи добре воље.

Позивамо верни народ Епархије ваљевске да у што већем броју узме учешће у Светим Литургијама.

С Божијим благословом,

ЕПИСКОП ВАЉЕВСКИ + М И Л У Т И Н