Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Бадњи дан и Божић у Обреновцу

У нашем народу, за веома блиске пријатеље, каже се да су нераздвојни као Бадњи Дан и Божић.
Тако је било јуче и данас у Цркви “Силаска Светог Духа на апостоле” у Обреновцу.
Бадњи Дан је почео Светом Литургијом, а наставио се великом акцијом Кола српских сестара “Света Петка”, које су организовале прикупљање и дељење 60 Божићних печеница и пакета основних намирница најугроженијим обреновачким породицама.
Такође, порта Цркве је већ била украшена прелепим Вертепом, у који су доведене животиње, што је код деце изазвало посебну радост.
Бадње Вече је почело анђеоским појањем дечијег хора “Ваведење Пресвете Богородице”, а затим су деца узбућено и радосно тражила бомбоне по слами.
Вечерња служба са петохлебницом одслужена је са почетком у 20 часова,
а у 22 часа наступио је Хор обреновачке Цркве “Свети Јоаким и Ана” и својим величанственим појањем разгалио срца присутних верника.
У 23 часа приступило се Освећењу и паљењу Бадњака, а затим су Обреновчани имали прилику да уживају у прелепом ватромету.
Поноћну Литургију су служили старешина Цркве, протојереј-ставрофор Дарко Павловић и протојереј-ставрофор Марко Марјановић, на којој је учешћа узело мноштво верника.
Јутарњу Литургију са почетком у 8 часова, служили су Архијерејски намесник посавски, протонамесник Слободан Илић, протојереј-ставрофор Светомир Лазаревић и протонамесник Александар Вучај.
После Службе, на општу радост деце, подељена је велика чесница, дар пекаре “Маре”.
Новчић је пронашао Коста Илић, ученик 3. разреда “Прве обреновачке основне школе” и добио златни дукат, дар златаре “Шпановић”.
Ових дана, немогуће је било сакрити тиху радост свих оних који су учествовали у овим догађајима.
Мир Божији-Христос се роди!

Владан Нешковић, чтец-вероучитељ

Bozic 2020