Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Црквени хор у Пољској

Црквени хор обреновачке Цркве ‘‘Свети Јоаким и Ана’‘ 14. и 15. јула ове године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, боравио је на позива Православне црквене општине пољског града Кринице, на седмом међународном сусрету православних црквених хорова. На фестивалу су учествовали хорови из Пољске, Украине, Бугарске и Србије.

Наступ хорова је одржан је у публиком препуном амбијенту православне Цркве Светог Великог кнеза Владимира, а домаћин овог лепог духовног сабрања био је парох града Кринице, протојереј-ставрофор Пјотр Пупчук.

Запажено извођење врло захтевних концертних духовних композиција руских и наших композитора, резултирало је одушевљењем присутне публике и позивом да хор ‘‘Светих Јоакима и Ане’‘ ,маја месеца наредне године, наступи на највећем фестивалу ове врсте у Пољској.

Највећа вредност овог сусрета било је упознавање са животом Православне Цркве у Пољској и нашом православном браћом из Бугарске и Украјине. Потврда ове љубави било је заједничко многољетствије на завршетку програма, отпевано из уста више од стотину певача, које никога није оставило равнодушним.

Покровитељ путовања црквеног хора била је ГО Обреновац, којој се искрено захваљујемо на доброј вољи да подржи наш хор у претстављању нашег града и духовне баштине наше Цркве у далекој Пољској.

Протонамесник Александар Вучај

crkveni hor u poljskoj