Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Епископ Милутин у Пољопривредно- хемијској школи у Обреновцу

Врло свечану прославу школске славе Светог Саве у обреновачкој Пољоприврено- хемијској школи, увеличао је долазак Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Милутина. Владику је дочекао домаћин и директор школе господин Драгољуб Златановић са наставним особљем и ученицима. Са Епископом обред освећења жита и ломљења славог колача извршили су ахријерејски намесник посавски Слободан Илић, протојереј- ставфрфор Дарко Павловић и протонамесник Александар Вучај.

Овом приликом, свештеном скупу обратио се бираним речима протонамесник Александар Вучај, коме је ова школа у парохијској надлежности. У беседи је наглашен духовни значај благослова Светог Саве који се огледа у нераскидивом јединству Цркве и школе, као потврде нашег православног идентитета али и нашег културног наслеђа.

Епископ Милутин је директора ове школе одликовао орденом Светог Владике Николаја, и том приликом нагласио да је ова награда потврда разултата и успеха у раду ученика и наставника ове школе али и додатни мотив и обавеза да наставе своју трудољубивост у образовању, васпитању и стручном усавршавању.

Након пригодног културно- уметничког програма ученика ове школе, директор Златановић је сумирао резултате прошлогодишњег рада и најавио наставне и стручне циљеве за наредну годину. Такође, овом приликом су златником са ликом Светог Саве награђени ученици, наставници и сарадници ове школе, а као посебно награђени издвајају се Епископ Милутин и Епархија ваљевска и Црква Силаска Светог Духа на Апостоле у Обреновцу.

Ово дивно и радносно сабрање настављено је у пријатној атмосфери за трпезом љубави коју су уприличили ученици, наставници и пријатељи Пољопривредно- хемијске школе у Обреновцу.

Sveti Sava PHŠ