Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Исповест свештенства Архијерејског намесништва посавског

У петак друге недеље Часног поста, 13. марта 2020.године, у цркви посвећеној Покрову Пресвете Богородице у Стублинама служена је Пређеосвећена Литургија, којом је началствовао архијерејски намесник посавски, протонамесник Слободан Илић, уз саслуживање настојатеља манастира Грабовац, јеромонаха Андреја и старешине храма протојереја Вељка Видаковића.

У току Свете Литургије, сви свештеници Архијерејског намесништва посавског приступили су Светој тајни исповести коју је, по благослову Епископа Милутина, извршио архимандрит Данило (Јокић) настојатељ манастира Плужац.

По благослову Епископа Милутина беседио је протонамесник Дарко Ђурђевић, архијерејски намесник први ваљевски, који је надахнутим речима говорио о покајању, победи страха исповести и проповеди јеванђеља Христовог.

Беседа оца Дарка Ђурђевића:

Након Литургије, исповедника, свештенике поздравио је намесник Слободан Илић, који је овом приликом позвао сво братство да се непрестано моли и помиње на Литургијама нашег болесног брата протојереја-ставрофора Предрага Драгићевића, пароха обреновачког. Такође, истакао је да је по благослову Епископа ваљевског Г.Милутина на упражњену забешку парохију постављен отац Томислав Алимпић, а на скељанску парохију отац Тихомир Пановић. Обојци браће свештеницима пожело је успешан рад на новој њиви Господњој.

По устаљеном обичају надахнуту реч свештенству о вредности покајања, исповести и милостиње, даривао је архимандрит Данило, стављајући у исту раван значај покајања за човека као и само Васкрсење. Јер покајање вади и исцељује из човекове душе отровне стреле греха и обнавља га из стања смрти у живот и Царство Христово. Такође из свог дубоког искуства истакао је да је XX век, век гордости, а да је овај XXI век превазишао све и да у данашњем човеку недостаје у највишој вери смирења. На крају поучног слова, архимандрит Данило позвао је свштенике да се увек моле једни за друге.

Затим се приступило трпези љубави коју је припремио старешина цркве у Стублинама протојереј Вељко Видаковић са сабратом протонамесником Петром Јевтићем.

Слађан Филиповић, јереј

ispovest 2020.