Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Коло српских сестара из Обреновца прославило своју заштитницу Свету Петку

У Недељу 27. Октобра 2019. године, на дан Свете Преподобне мајке Петке Параскве, Коло српских сестара из Обреновца прославило је своју заштитницу.

Литургију су служили протојереји ставрофори Јован Петровић и Светомир Лазаревић као и духовник Кола протонамесник Немања Павловић. Беседу на Литургији говорио је духовник Кола Немања као и поздравни говор на трпези у Црквеној сали, у свему помињући ревносног, скромног и тихог новопрестављеног слугу Божијег протојереја Милана. На ломљењу колача сестрама се обратио прота Јован речима апостола Павла “Чинити добро да вам не досади” . Посебну част на ломљењу колача сестрама је указао Градоначелник Обреновца Господин Мирослав Чучковић, као и директори Геронтолошког Цента, Обреновачких вртића и Телевизије Маг.

Постивши пред Свету Петку, већина сестра се причестила тога дана. Да радост буде већа, сестре су дошле са својим породицама. И као круна свеукупне хуманитарне делатности, на штанду КССа испред мале цркве посвећене Светој Петки у порти Светотројичног храма, деца од сестара поделила су верницима 2000 флашица са освећеном водом.

Чланица КССа Јелена Ђорђевић

slava kss 2019