Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

КСС из Обреновца уз Институт за националну стратегију

На редовној седници у јуну Коло српских сестара Света Петка из Обреновца донело је једногласну одлуку да новчаним прилигом помогне рад недавно основаног Института за националну стратегију.

Величанствено сабрање догодило се на Духове (Тројице) славу саборне Цркве и града Обреновца. Почевши дан са Архијерејском Литургијом којом је началствовао епископ аустралијско новозеландски Силуан, на којој је молитвено присуствовао председник Института за националну стратегију Господин Драгослав Бокан, наставило се свечаном Литијом кроз град Обреновац у којој су учествовале чланице КСС-а.

Напослетку велика духовна радост уприличена је како веома надахнутом беседом Драгослава Бокана о Светој Тројици, Духу Божијем и о литијама тако и заједничком фотографијом испред храме Свете Петке, а са Колом Свете Петке, децом фолклорне групе из Барича, старешином светотројичног храма оцем Дарком и духовником КСС-а оцем Немањом.

Светој Литургији и свечаној литији присуствовали су управитељи градова Вишеграда и Обреновца, као и на далеко познати обреновчанин, доктор Бранимир Несторовић.

Дописник, заменик секретара КСС-а Рената Марковић

kss bokan