Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Литургија Пређеосвећених Дарова и исповест свештенстава Архијерејског намесништва посавског

У други петак великога и часнога поста, у храму Сабора Срба Светитеља у Обреновцу, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шабачког и администратора Епархије ваљесвске, Господина Лаврентија, свештенство намесништва посавског приступило је светој тајни исповести. Свету тајну исповести обавио је игуман Георгије, настојатељ манастира Лелић.

Литургијом Пређеосвећених дарова началствовао је протонамесник Тихомир Пановић, а саслуживали су му протонамесник Дејан Чотрић и јереј Петко Влаховић. Беседио је архијерејски намесник посавски, протонамесник Слободан Илић, истакавши у својој надахнутој беседи:“У свету и времену где сви теже разједињености, самосталности, независности једни од других, не праштајући једни другима, Црква нас сабира као децу Христову, Црква нас окупља, Црква нас мири међусобно и Црква нас чини једним бићем: јер глава Цркве је Христос, а ми чинимо тело Његово, тело Цркве свете. И то није само данас случај, ововременски – него је то тако кроз целу црквену историју која почиње са Христом, која ево траје и која ће трајати у све векове векова!”

По завршетку Свете Литургије и након исповести свештенства одржан је братски састанак, на коме је архијерејски намесник посавски, О.Слоба најпре поздравио све свештенике, а затим реч препустио оцу Георгију који је кроз пригодну беседу пренео благослове лелићког златоуста.

Сабрање се завршило трпезом љубави коју је припремило свештенство храма.

ispovest 2021