Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Молитвено сабрање у Светотројичном храму

У уторак 5. новембра 2019.г. у цркви Силаска Светог Духа на апостоле сабрало се монаштво, свештенство, хорови и верни народ.
Вечерњу молитву служио је јеромонах Козма из манастира Горњег Ћириловца код Колашина (Митрополија Црногорско-приморска). За певницом је појао хор “Свети Серафим саровски” из Зрењанина.

Поред свештенства из Обреновца на молитви су били јеромонах Андреј из Грабовца и монах Доментијан из Хиландара. На молбу старешине цркве и намесника посавског монах Доментијан поздравио је све присутне са неколико духовних поука на трпези у црквеној сали. Са неколико поучних речи обратио се свима и народни травар Хаџи Зоран Вукашиновић. Показавши љубав на делу, власници предузећа “Шумадија Омега” и “Ресторани Ђукић” не само што су припремили трпезу љубави него су све време служили присутне. Поред зрењанинског хора велику духовну радост у срце свих гостију а посебно оца Козме, унео је песмом црквени хор “Свети Јоаким и Ана”.

На крају вечере, после молитве благодарења отац Козма је рекао: “Браћо и сестре ја сам остао без текста! Овакву љубав, какву сам овде доживео памтићу до века! Ја сам дошао са 1600 метара надморске висине и спустио сам се код вас у низине, а сад видим да сте ви овде на вишој духовној висини од нас у Ћириловцу и да смо ми у низини у односу на вас овде.”

Свештеник Немања Павловић

monahov