Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Породично Коло српских сестара

По, већ устаљеном, обичају сестре КСС-а “Света Петка” из Обреновца своје састанке врше сваког првог понедељка у месецу. Тачно годину дана након обнављања тј.подмлађивања Кола- први понедељак у месецу фебруару, сестре су посветиле својим мужевима. По благослову старешине Светотројичног храма и благослову свог духовника, сестре су састанак у фебруару (а после јако успешне Божићне акције) посветиле породици, тачније својим мужевима. Припремиле су вечеру, наточиле чаше лелићком ракијом и домаћим вином, позвале тамбураше и играле коло са својим најмилијима.

Од гостију, поред својих драгана, позвале су свештенике, црквене одборнике и градоначелника Мирослава, који је учинио посебну част сестрама дошавши на то дивно вече са својом супругом. Жеља сестара је била да постану још ближе, да заједница јача, што је уз дружење мужева уз песму,уз коло заиста и било.

Чувено “Шумадијско коло” повела је најстарија сестра Рада,а потом су се у коло ухватиле и све присутне сестре, уметни мужеви,намесник посавски и духовник КСС-а. Поздрав и захвалност свима који су дошли на самом почетку вечери указао је духовник КСС-а Немања Павловић. После духовника, председник црквеног одбора г-дин Радиша Кузмановић поздравио је све сестре, њихов рад у протеклој години, идеју да организују овако дивно вече и нагласио да су сви изузетно поносни на ово хуманитарно удружење. После поздрава наступио је акустични састав чувеног виолинисте Жељка Шишића.

Чланица КСС-а Наталија Павловић

kss obrenovac