Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Прослава храмовне славе у Јошеви

Дана 12.октобра 2019.године , на празник Преподобног Киријака Отшелника, свечано је прослављена храмовна слава новоподигнутог храма у селу Јошева.

Прослава храмовне славе започето је вечерњим богослужењем, које је служио архијерејски намесник посавски, протонамесник Слободан Илић. Ова светковина била је и повод за окупљање свештеника намесништва посавског.

Сутрадан, на сам дан Преподобног Киријака Отшелника, Светом Литургијом началствовао је јеромонах из манастира Грабовац, отац Андреј уз саслуживање архијерејског намесника посавског, протонамесника Слободана Илића и протонамесника Драгана Пантелића. Певао је црквени хор “Свети Јоаким и Ана” из Обреноваца, који су својим умилним гласовима улепшали богослужење.

Беседио је О.Андреј, који је на леп начин поучио верни народ, како животним примерима, тако и житијем Преподобног Киријака Отшелника. На крају беседе О.Андреј честитао је славу мештанима, истакавши да, иако је село мало бројчано,велико је духом, јер то потврђује храм у којем се богослужило.

Након причешћа верних, пререзан је славски колач, а затим је уручена захвалница г-ђи Бранки Марковић, за несебичну љубав и помоћ, као и дугогодишњем преседавању Црквеним Одбором у Јошеви. У својој беседи архијерејски намесник посавски, О.Слободан Илић, честитао је још једном славу мештанима овога малога места и уједно похвалио рад грађевинског одбора за изградњу храма.

Ове године у храму Преподобног Киријака Отшелника урађен је иконостас и постављена су три мозаика(Преподобног Киријака Отшелника, Светог Владике Николаја и Светог Јустина Ћелијског).

Славље се завршило трпезом љубави, коју су уприличили чланови грађевинско-црквеног одбора.

Јереј Слађан Филиповић

joseva 2019