Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Прослава Светог Пантелејмона у Геронтолошком центру

На празник и славу Светог Пантелејмона у капели геронтолошкопг центра је служена Света Литургија. Боголужењем је началствовао протонамениск Александар Вучај уз саслужење јереја Томислава Алимпића и Слађана Филиповића.

Отац Александар је у пригодној беседи нагласио значај Светог Пантелејмона за овај Дом и духовну помоћ коју пружа, како запосленима тако и корисницима. Запосленима је поручио да се воде јеванђелским речима „ Ко чини најмањем од ове моје браће, мени чини!“ , зато што се баш ту и огледа њихова хришћанска вредност јер помажу оним немоћнима. Насласио је ангажованост и залагање духовника ове капале, протонамесника Немање Павловића, и директора ове установе Зорана Суботића као и свих запослених на активном међусобном труду у увођењу богослужбеног живота у овај Дом и капелу.

На крају Литургије, отац Слађан је преломио славски колач са директором и осталим корисницима овог Дома и још једном честитао славу и празник. Напослетку, за трпезом љубави су отац Немања и господин Зоран захвалили свима који су узели учешће у литургијском слављу и нагласили да се сваке наредне године овако окупљају да би заблагодарили Светом Пантелејмону на заступничким молитвама пред Господом.

Линк на youtube- Беседа О. Леке

DS slava