Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Семинар вероучитеља епархије ваљевске

У суботу 20.маја ове године, у сали ЦО Обреновац одржан је семинар вероучитеља епархије ваљевске. Семинар под називом „Остваривање и примена програма верске наставе за ученике са сметњама у развоју“ одржан је да би се катихете упознале и усавршиле свој рад са децом са посебним потребама. Како држава инсистира све више на инклузији, односно укључивању деце са сметњама у развоју, у редовну наставу, јавила се потреба за оваквим типом усавршавања.

Предавање је почело након литургијског сабрања, а предавачи су били Предраг Дацковић, Рада Ракочевић и Весна Нинковић, која је иначе вероучитељ у више школа са децом ометеном у развоју.

Након предавачког дела, вероучитељи су заједно са надзорником за Верску наставу о.Миланом Ристивојчевићем, организованим превозом упутили у манастир Свете Петке Изворске надомак Параћина. Овај манастир није познат само по својој вековној традицији, већ и по томе што се при њему налази посебан дом, Дом за смештај деце ометене у развоју.

Након дирљивог сусрета са неколицином корисника овога дома, о самом његовом раду, броју корисника, вероучитеље је дочекало неколико монахиња које су истакле да у дому бораве искључиво женска деца и да тренутно има 99 корисника, узраста од 18 до 79 година.

Охрабрени њиховом смиреношћу и љубављу, у повратку кући, вероучитељи су обишли још и манастир Лешје.

Протођакон
Слађан В. Филиповић

20170520 Seminar veroucitelja