Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Шездесет печеница за угрожене

На Бадњидан, Коло српских сестара света Петка из Обреновца поделило је шездесет печеница и пакета социјално угроженим породицама Града Обреновца и Архијерејског намесништва посавског.

Прикупљање средстава за печенице и пакете трајало је од почетка божићног поста и сестре су успеле да са својим суграђанима прикупе помоћ за шездесет породица.

Велико учешће у расподели печеница и пакета је обављено захваљујући свом свештенству намесништва посавског, а што је и била жеља сестара да у свако село око Обреновца оде по две, три печенице. Пакет је сачињавао: печеницу, џак брашна, картон сока, велики пакет са вином и уљем и лелићком ракојом, као и мали пакет са шећером, сољу, кафом, кексом, брикетом, тамјаном, фитиљом, свећом, освећеном водом, календаром, књижицом о припреми за свето причешће и иконом рођења Христовог.

Једини пакет који је се мало разликовао од других је пакет са посном тортом поводом седмог рођендана детету Божици која је и рођена на Бадњидан и која је на својој торти имала натпис “Божици од сестара”. Целу акцију испратила је вредна телевизија Маг којој су се у име свих обратили Архијерејски намесник посавски Слободан Илић и сестра Љиљана Нешковић (супруга обреновачког вероучитеља)

Сестре овом приликом поручују да им је жеља да ова акција у нашој посавини постане традиција. Молећи се Богомладенцу и Светој Петки догодине за сто породица!

Чланица КССа Света Петка
Наталија Павловић

božić kss