Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Свечаност у ОШ ,,Никола Тесла“ Скела

У ОШ ,,Никола Тесла“ у Скели, на празник Светих апостола Вартоломеја и Варнаве, 24. 6. 2017. год, уприличена је пригодна свечаност поводом успеха ученика ове школе на недавно одржаном епархијском такмичењу ,,Православна слагалица“, на коме је освојено прво место. Том приликом парох скељански јереј Томислав Алимпић је, у своје име и у име протонамесника Дејана Чотрића, пароха љубинићког, уручио пригодне поклоне ученицима Марини Марковић, Тамари Марјановић и Филипу Лелићу, који су парохијани оца Томислава и оца Дејана, као и њиховом вероучитељу Милану Нинковићу.

Отац Томислав је у свом обраћању нагласио да је овај лепи успех важан како за саме ученике и њихово духовно узрастање тако и за школу и село у целини. Уручујући дарове ученицима, нарочито је истакао значај Светог Писма, ванвременске и непролазне књиге мудрости која и њима, али и свим људима, треба да буде водич на животном путу.

Директор школе госпођа Гордана Петровић и педагог госпођица Бојана Мићаловић још једном су исказали понос и радост која се због овог резултата осећа у овој образовној установи, а оцу Томиславу и оцу Дејану изразили захвалност на овом изузетно лепом знаку пажње.

Ово је само још један од показатеља добре сарадње коју школа и Црква имају на заједничком путу образовања и васпитања наших будућих генерација.

Милан Нинковић, вероучитељ

20170624 Skela Veronauka