Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Васкрс у Обреновцу

После предивних и пребогатих великопосних богослужења, у којима смо опет и опет доживели Христова страдања “ради нас и ради нашег спасења”, у препуним верног народа обреновачким храмовима, дочекали смо “ноћ светлију од дана” – Васкрсење Господа и Бога и Спаса нашег Исуса Христа.

Тачно у поноћ, уз звук црквених звона, у храму Силаска Светог Духа на апостоле, отпочели смо Васкрсно јутрење, после кога је служена Света Литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор Предраг Драгићевић, уз саслужење протојереја-ставрофор Марка Марјановића, протојереја Гордона Василића, архијерејског намесника посавског протонамесника Слободана Илића , јереја Петка Влаховића и протођакона Слађана Филиповића. Радости Празника над Празницима, допринео је својим умилним појањем, обреновачки црквени хор Свети Јоаким и Ана. Васкршњу посланицу прочитао је архијерејски намесник посавски протонамесник Слободан Илић.

Другу Свету Литургију, на Васкрс ујутро, у храму Силаска Светог Духа на апостоле служио је старешина храма протојереј-ставрофор Дарко Павловић, а саслуживали су му пензионисани парох обреновачки протојереј-ставрофор Светомир Лазаревић, протојереј Милан Мијаиловић и протонамесник Немања Павловић. Појао је дечји црквени хор Ваведење Пресвете Богородице. Васкршњу посланицу прочитао је старешина храма протојереј-ставрофор Дарко Павловић.

На Васкрс ујутро, служена је Света Литургија и у храму Сабора Срба светитеља на којој је началствовао протојереј Зоран Брековић, а саслуживао му је протонамесник Александар Вучај. На крају богослужења Васкршњу посланицу прочитао је јереј Петко Влаховић.

Чежња верних за Васкрслим Господом најочигледније се пројавила у причешћу где су готово сви верни, на све три Свете Литургије, приступили Светој Чаши те тако крунисали Свету Четрдесетницу и Страсну седмицу.

vaskrs2018