Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

Списатељска делатност Светог Нектарија Егинског

У својој књизи ‘‘Свети Нектарије,’‘ архимандрит Харалампије (Василопул), говори о различитим аспектима духовне делатности, живота и подвига Егинског Чудотворца….

Свети Нектарије Егински - О сујети

‘‘За сујету Свети Василије Велики каже да је слаткоречиви пленитељ духовног богатства, подмукли непријатељ наших душа, мољац који уништава врлине, и са лакоћом нам отима наша добра, медом премазан отров преваре који се нуди људским помислима да га испитују….

Чудо Светог Нектарија на Васкрс

Не тако давно, становници једног удаљеног села на острву Егини, остали су без свештеника, а нови није именован. Дошао је Велики пост, када се молитвени живот усложњава, тако да остати без свештеника била је страшна ствар…

Васкршња посланица Српске Цркве

Српска Православна Црква својој духовној деци о ВАСКРСУ 2019. године

ИРИНЕЈ

по милости Божјој

православни Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски, са свим архијерејима Српске Православне Цркве – свештенству, монаштву и свим синовима и кћерима наше свете Цркве: благодат, милост и мир од Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, уз радосни васкршњи поздрав:

Христос васкрсе!

Свети Нектарије Егински - Позив на покајање

‘’… Проповед Апостола имала је задатак да проповеда покајње међу свим народима, почевши од Јерусалима. ‘‘Јер је овако записано, и овако је требало да пострада Христос, и да устане из мртвих трећи дан, и да се проповеда у име Његово покајање и опроштај грехова међу свим народима, почевши од Јерусалима.’‘

« Старије Новије »