Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

О праштању

‘‘И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша.’‘ (Мк. 12,25)

У створеном свету, праштање је димензија живота дарована и везана искључиво за човека. Човек је једино биће које може да опрости….

Страшни суд

У недељи Месопусној, у Јеванђељу по Матеју, Господ Исус Христос нам на сликовит начин говори о Свом Другом доласку. Ова представа је била врло честа инспирација ранохришћанској и катакомбалној уметности, у којој видимо Христа као Доброг пастира у врту, као икони Раја, са чије десне стране су овце и јагњад као иконе праведника…

Не дамо светиње

Мислим да смо као народ коначно пронашли “најмањи српски заједнички садржалац”, а он гласи:
“Не дамо Светиње!”
Потпуно је јасно да нас никада никаква идеологија не може ујединити. Напротив!….

Светосавље и Европа

Светосавље је начин живота и постојања. Светосавље је видљиви израз Истините Христове, Јеванђелске и Апостолске Цркве у духу једног народа. Оно се темељи на крштењском подвигу међу Словенима, Светих просветитеља, учитеља и равноапостола Кирила и Методија…..

Светлост Витлејема

У најсјајнијој ноћи, у којој светлост радости обасјава читав свет, у ноћи у којој се Бог мири са светом и испуњава своје обећање човеку, да ће му послати свог Јединоридног Сина, да га спаси и уведе у изгубљени Рај, у Царство Своје; када у јаслама Пресвета Богомајке….

« Старије Новије »