Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

Најслађе моје Православље....

‘‘Најслађе моје Православље, ти подсећаш на поробљен народ. Ударају те хиљаде ветрова, хиљаде сила се боре са тобом, желећи да те искорене са земље и да те уклоне из људског срца. Одлучили су да од тебе начине изгубљено сећање, музејски експонат који показује трагичну историју, а ипак те велики Господ, Троједини Бог…

Тражите Господа у своме срцу

‘’…Децо драга у Господу, Нека вам неспрестана жудња за Господом загрева срце, зарад тога нека сва ваше пажња буде усмерена ка Богу у Тројици, зарад тога куцајте на врата милости и она ће вам се отворити….

Сачувајте радост у срцу

Атина, 17. мај 1905.г.

‘‘Драга моја децо у Господу, радујте се!
Шаљем вам у прилогу четири песме које сам саставио Пресветој Богородици, да радошћу преиспуни ваша срца и да новим песмама величате Владичицу Богородицу…….

Благослов Божји за оснивање манастира

Атина, 18. октобра 1904. године
‘‘Драга моја децо у Господу, радујте се!
Са радошћу вам саопштавам да нам је Бог открио Своју божанску вољу у вези са оснивањем манастира и да је благоизволео да се тај манстир обнови и да засија….

Радионица Светости- Љубав Светог Нектарија према монаштву

‘’…Светитељ је веровао да је монаштво плод Хришћанства. До монаштва се успињу, као на какав врхунац, најмужевније душе. Већина људи се налази доле у подножју. Када је монаштво у пуном цвату, онда цвета црква Христова. Уосталом, монаштво је најбржи пут до човековог усавршења и сједињења са Богом. У монаштву се душа не расејава и зато се лакше сједињује са Христом. Ко је неожењен брине се за Господње, како ће угодити Господу. (1.Кор.7,32)…

« Старије Новије »