Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Даривања Коло српских сестара Св. Петка у фебруару

Чланице КСС-а су након лепог почетка године, када су већ традиционалним божићним даривањем обрадовале две стотине породица чији су домови страдали услед земљотреса у Глини и Петрињи, наставиле са својим активностима и у фебруару.

На Сретење Господње, које је како велики црквени празник тако и битан датум у историји српског народа, сестре су поклониле цркви под чијим окриљем и раде две заставе са јарболима, заставу Српске православне цркве и заставу републике Србије.
Заставе су постављене између велике и мале капије и од Сретења ове године се заједно виоре високо на јарболима скрећући поглед верника који пристижу у порту Светотројичног храма.

На Светој литургији старешина цркве отац Дарко Павловић је заблагодарио сестрама које су иницирале али и приложницима који су радо својим прилогом омогућили да се жеља сестара и оствари. Како би свечарски утисак данашњег црквеног и државног празника био потпун служено је у одеждама у црвеној, плавој и белој боји.

У току године сестринство радо помогне у осликовању, изградњи или неком другом врстом прилога неки од манастира, у складу са својим могућностима.
У протеклој недељи пут Егине и храма Св. Нектарија кренуо је велики број верника из Ваљева, Уба и Обреновца. Сестре овога пута нису биле у могућности да крену на пут и поклоне се светим моштима али су радо припремиле пет великих пакета хемије и послале монахињама при храму. Пакети су садржали око четиристотине различитих артикала.
Сестре су срећан пут на поклоничко путовање верном народу пожелеле уз звуке звона са цркве Силаска Светог Духа на апостоле.

За КСС председница
Рената Марковић


Репортажа РТВ МАГ- Коло српских сестара поклонио заставе обреновачкој цркви

sretenje 2022