Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Изборна седница Кола српских сестара Света Петка

Поштовани обреновчани, драги суграђани, познато вам је да у окриљу цркве обреновачке Силазак Светог Духа на апостоле, дуже од 20 година постоји и делује хуманитарна организација- Коло српских сестара Св.Петка – Мати Параскева, основана 2000.- те године, по благослову почившег владике Милутина.

Коло је пре 5 година интезивирало и оснажило свој рад, укључивањем у своје редове новог, млађег чланства и избором новог руководства. Овако оснажено Коло је уз свесрдно учешће наших привредника, грађанства, браће и сестара из цркве као добротвора и приложника ,омогућило значајна даривања и поклоне у храни и другим артиклима социјално угроженим породицама, вишечланим породицама, немоћним и болесним појединцима, нарочито поводом Божића и Васкрса.

Остварени резултати сестрама Кола су подстицај, циљ и жеља за усрднији и плодоноснији будући рад.

Зарад оваквих циљева, а и због истека мандата досадашњег руководства Кола, у четвртак 1.фебруара 2024.године у парохијском дому наше цркве одржана је изборна седница Кола, за избор свог руководства за наредни мандатни период.

На овој седници од предложена 3 кандидата, тајним гласањем, убедљивом већином са 24 гласа, од укупно 26 сестара које су гласале, на дужност председнице Кола изабрана је досадашња председница Рената Марковић, за нови мандатни период у трајању од 4 године.

Истовремено, за исти мандатни период, јавним гласањем једногласно од присутних изабране су чланице за обављање извршних дужности у Колу, као радни тим који ће председници помагати у обављању административних и финансијских послова и то: за заменицу председнице Јелена Видаковић, за секретара Нада Митрашиновић, за заменицу секретара Слађана Флорић, за благајницу Анђелка Ђорђевић и за заменицу благајнице Кола Наташа Баровић.

Изабраном руководству желимо да са свим сестрама Кола, а уз Божији благослов, уз помоћ своје заштитнице и под руководством протонамесника Немање Павловића, као духовника Кола наставе и остваре плодоносан добротворни, хуманитарни рад, и макар за тренутак унесу радост у срца и животе наших суграђана, због чијих потреба Коло и постоји.

Секретар КСС
Нада Митрашиновић