Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

КСС из Обреновца обезбедило стан за баку Љубицу и њене унуке

Чланице КСС-а “Света Петка” из Обреновца извесно време покушавају да реше стамбено питање породице Аћимовић из Љубинића.

У њихову породичну кућу вођени су грађевински стручњаци који су могли да констатују само рушење због великих пукотина у зидовима. Наредну зиму није било могуће дочекати у тој кући, а за градњу нове није било могуће прикупити средства. На својим редовним седницама, веште и креативне сестре одлучују да баку Љубицу са унуцима, Драганом (16) и Давидом (12) удоме у изнајмљени стан у Обреновцу, што они сверадосно и прихватају. Такође, помоћ се указује током селидбе, сређивања стана, опремања са основним животним намирницама, иконама, молитвеником, Прологом, посуђем, хемијом и другим потребним стварима.

Значајан моменат је и пребацивање Давида из Основне школе у Грабовцу у О.Ш. “Јован Јовановић Змај” у Обреновцу, у близини новог стана. Сестре су стан изнајмиле на две године када ће унук Драган, ученик средње Техничке школе у Обреновцу, напунити 18 година и тада ће му се помоћи да се примерено запосли. Свечаност уручења кључева протекла је молитвено (чином освећења стана) и радосно у друштву духовника КСС-а протонамесника Немање Павловића, појца Милорада, сестара и увек на правом месту локалне телевизије МАГ.

На крају радосног сабрања, а уз чашицу “Лелићке”, на лицима присутних могла се видети и понека суза због успешно обављеног задатка према породици која ће од рођења први пут имати топли дом, топлу воду и купатило.

За КСС, сестра Ивана Видаковић

Прилог са РТВ МАГ

ksssp 2021