Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Коло српских сестара "Света Петка" наградило најбоље ученике

Ова година је за чланице Кола српских сестара почела радно, поље хуманитарног деловања се шири, идеје чланицама не недостају, даривања су разнолика а драги Господ помаже да се све замишљено и реализује.

Како се ближио крај школске године сестре су приступиле организацији планираног даривања за све ученике обреновачких основних и средњих школа који су носиоци „Вукове дипломе“, а посебно су били награђени ђаци генерација сваке школе намесништва посавског.

Наиме, КСС је сваком носиоцу „Вукове дипломе“ доделило капитално дело нашег Светог Николаја, „Охридски пролог“, које се иначе назива и „Српско Јеванђеље“. Сваком ђаку генерације подарило је поред „Охридског пролога „ и икону Светог Владике Николаја Велимировића.

Парохијски дом је данас био испуњен до последњег места. Позиву сестара су се одазвали како награђени ученици, тако и њихове разредне старешине, директори школа, вероучитељи, свештенство и понеки родитељ.

Окупљенима се најпре обратио о.Александар Вучај нагласивши да све оно што је вазано за школу и за образовање, црква свим својим бићем благосиља, подржава, охрабрује и моли Господа Бога да свима онима који желе да се усавршава и образује, да крила, да их напуни Духом Светим да им да снагу, храброст и упорност да истрају.
Свака од сестара је даривала ученике једне од школа. Укупно је даривано 73. деце која се могу похвалити књижицама у којима су све петице.

Настојатељ манастира Грабовац о.Андреј је сестрама указао част и са задовољством прихватио позив,тиме им испунивши жељу да управо он дарује ђаке генерације, њих шеснаесторо, сваке од школа.

Сестре су припремиле трпезу љубави за све присутне.

Обраћајући се присутнима, председница КСС-а госпођа Рената Марковић је изразила посебну захвалност вероучитељима, који си овога пута били спона између школа и КСС-а, доставили потребне спискове и обавестили све ученике. Координатор за веронауку г. Владан Нешковић је заблагодарио сестрама на вредним поклонима који су намењени духовном васпитању деце али и на подршци у развоју Православне Веронауке у школама.

Слава Богу на свему и за све!

РТВ Маг-Коло српских сестара наградило најбоље ученике

kss za osnovce