Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Молитвено сабрање у Пироману

У четвртак 26. априла у порти храма Светог апостола Томе у Пироману сабрала се група верника на молитви у част мученика пострадалих од усташке руке.

После јутарње молитве Светог Владике Николаја “Ђердан од мерџана”, архимандрит Михаило настојатељ манастира Јовања са протама Дарком Павловићем и Марком Маријановићем и протођаконом Владимиром Руменићем, као посебно драгим гостом, служили су Свету Литургију, а потом и парастос. У певници су појали архијерејски намесник посавски протонамесник Слободан Илић, свештеник Дејан из Копра (Словенија), свештеник Немања Павловић и домаћин свештеник Драган Пантелић.

Већину верника (гостију) сабрао је млади и вредни доброчинитељ Горан Ненадовић, јер је након литургијског сабрања молитва настављена у његовом дому у Пироману и његовом предузећу под именом “Шумадија Омега” где сви свештеници сложно извршише и освештавање исте.

Тога дана поред много драгих лица која су се могла срести у кући Горановој, дивних верујућих људи, великих доброчинитеља Христовој цркви, свих запослених који су присутвовали светој Литургији, монах Доментијан из Хиландара, народни травар хаџи Зоран Вукашиновић и наравно најдивнији глас СПЦ – песма Владе Руменића.

Протонамесник Немања Павловић

piroman nenadovic