Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

На Илиндан КСС поделило 48 пакета помоћи

Почетком јула у црквеној продавници при храму Силаска Светог Духа на апостоле Коло српских сестара је поставило „корпу солидарности“ . Идеја сестара је била да веран народ својим прилогом у виду хране, хемије и школског прибора помогне у раду Кола, како би у континуитету у току целе године могле да одреагују на апел појединаца за помоћ.

У току месеца свакодневно су сестре прикупљале остављене потребштине и 2.августа, на Илиндан, организовале велику поделу у селима Ушће, Љубинић и Јошева.
У подели пакета, поред духовника Кола о. Немање Павловића, велику захвалност дугујемо и о. Марку Рафајловићу, чија су ова села и парохија и који нам је указао које су то породице којима би овога пута требале да упутимо помоћ.

Подељено је 48 пакета са храном, хемијом, школским прибором и црквеним производима. Обрадовано је 16 породица, које укупно броје чак 48 деце. Овога пута пакете смо предали породицама са четворо,петоро и шесторо деце, самохраним родитељима и социјално угроженим породицама.
Сестре су се посветиле паковању сваког пакета појединачно и водиле рачуна о броју чланова, да ли има школске деце, беба….Сваки пакет је садржао преко 30 производа.Да бисмо имале довољно школског прибора за све малишане у помоћ нам је притекла књижара „Ларго“.
Обреновчани су показали да су били и остали људи великог срца.

Намирнице пристижу свакога дана, настављамо и даље са прикупљањем а након тога се видимо са неким новим породицама којима ћемо сви заједно вратити осмех на лице!

Председница КСС-а Рената Марковић


Репортажа РТВ Маг

kss paketi