Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Преподобна Анастасија Српска- слава Цркве у Забрежју

Празник посвећен преподобној мати Анастасији свечано је прослављен као храмовна слава у Забрежју, у храму који је још увек у изградњи, а посвећен је овој дивној светитељки.

Светом Литургијом и обредом резања славског колача началствовао је протонамесник Слободан Илић, архијерејски намесник посавски, а саслуживали су му протонамесник Немања Павловић и јереј Томислав Алимпић, парох забрешки.

У празничној беседи отац Томислав истакао је лик и дело преподобне Анастасије Српске, мајке Светог Саве, која је учењем и васпитањем несумњиво утицала на највећег светитеља пониклог из нашег рода. Захвалио је и свим приложницима који помажу изградњу овог храма, а неке од приложника О.Тома је посебно истакао, не умањујући сваки прилог, истакавши да је Црква Преподобне Анастасије Српске богатија за још једно звоно, које је дар Славице Вићентијевић, затим Градску општину Обреновац са председником Мирославом Чучковићем и Црквену општину Обреновац, са свештенством при Цркви Силаска Светог Духа на апостоле. На крају беседе, истакнуо је велико залагање, уснулог у Господу проту Милана Мијаиловића, који је започео изградњу Цркве Свете Анастасије у Забрежју и још једном позвао све верне и све људе добре воље који су у могућности да помогну даљу изградњу храма који треба да буде центар јединства и заједништва народа овог села.

Након молитвеног сабрања трудом надлежног свештеника и Грађевинског одбора Цркве Анастасије Српске уприличена је трпеза љубави.


Прилог РТВ Маг- Храмовна слава у Забрежју

Zabrezje 2022.