Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Спасовдан у Дрену и Орашцу

Овогодишња прослава празника Вазнесења Господа Исуса Христа на небо, отпочела је, као и сваке године, вечерњoм службом у цркви брвнари у Орашцу. Вечерњу службу служио је протонамесник Драган Пантелић уз појање свештенства намесништва посавског.

Након завршеног богослужења О.Драган честитао је навечерје празника мештанима и старешини Цркве О. Милану Николићу, који је затим заблагодарио архијерејском намеснику посавском, протонамеснику Слободану Илићу и браћи свештеницима на молитвеном учешћу и посети са жељом да се увек у здрављу и миру окупљамо. Затим је уприличена трпеза љубави.

Сутрадан, на сам дан празника, будући да црква и у Дрену и у Орашцу, прославља Христово вазнесење, у обе цркве служена је Света Литургија.

У Цркви у Дрену, Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник посавски, протонамесник Слободан Илић, а саслуживали су му протојереј Вељко Видаковић и протојереј Небојша Спасојевић.
Поучно слово о самом празнику, кроз беседу о љубави Божијој према човеку, произнео је старешина храма протојереј Милан Николић.
Након литијског опхода, благосиљани су славски дарови, а затим је уприличена славска трпеза.

У Цркви брвнари у Орашцу, Свету Литургију служио је протонамесник Немања Павловић.
Након троструког опхода пререзан је славски колач. Посебна радост овог великога празника била су деца, која су испунила своју Цркву и активно учествовала у богослужењу, ношењем рипида, икона у литији и резању славског колача.Славље је завршено трпезом љубави.

Спасовдан 2021