Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Свечано прослављена храмовна слава у Љубинићу

Свети великомученик Димитрије, храмовна слава у Љубинићу, свечано је прослављена 8.новeмбра 2022. године.

Свечаност је почела у навечерје празника, где је вечерње богослужење служио јереј Петко Влаховић уз саслужење, свештеника посавског намесништва.

Свету Литургију на дан празника служио је архијерејски намесник посавски Слободан Илић уз саслужење свештеника посавског намесништва. У празничној беседи отац Слободан је истакао: ,,Драга браћо и сестре срећна вам слава Свети Димитрије! Радује ме у коликом броју сте се окупили овде у вашој цркви да прославите храмовну славу. Велики број деце се причестио и то је лепо и Богоугодно. Обнављањем храма народ се све више укључује у активни живот цркве што се и види данас овде у коликом броје сте се сабрали. Нека Вам Бог и Свети Великомученик Димитрије помогну да истрајете на путу обнове вашег храма. Хвала свима, хвала и председнику општине, директору школе, месној заједници, привредницима и верном народу и старешини храма што се сабирате у Цркви Божијој.“

У наставку свечаног дана послужена је за све госте трпеза љубави, коју је благословио архијерејски намесник посавки протонамесник Слободан Илић, пожелевши домаћинима и верном народу срећну славу и дуг живот и рад уз Божији благослов и благослов надлежног Архијереја Исихија.


Линк РТВ МагСлава Цркве у Љубинићу

Ljubinić 2022