Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

У Геронтолошком центру у Обреновцу обновљен литургијски живот

На дан Вазнесења Господњег у Геронтолошком центру у Обреновцу у капели Светог великомученика и исцелитеља Пантелејмона служена је Света Литургија.

Духовник у Дому старих од фебруара 2020. године није улазио у дом већ је само неколико пута на позив старих и оболелих долазио до врата дома ради исповести и причешћа. Овом свечаном приликом на празник познати међу старима као Спасовдан, служећи Свету Литургију у срцу дома, свештеник Немања Павловић захвалио се свима присутнима што су се одазвали позиву и у већини сви причестили, напоменувсши да су нас сва искусења у протекле две и по године само ојачала, обожила и умножила.

Такође, поменуо је духовник Дома, да смо и кроз време забрана били једно у Христу, јер су сва имена крштених душа из Дома била редовно помињана на Литургијама у храму Свете Тројице. Највећу захвалност отац Немања упутио је директору Центра господину Зорану Суботићу и целој Управи дома (сви присутни на Светој Литургији), која се у оквиру свог министарства изборила за право да се врати литургијски живот у дом. Вредне сестре из радне и физикалне терапије, које су у паузи богослужења редовно кадиле цео дом, прислуживале кандила и одржавале капелу чистом, овом приликом преко тридесет непокретних старих особа спустиле су са спратова на Свету Литургију да се причесте.

На крају, помоливши се за душе дека и бака који су се преселили у вечност сви окупљени остали су благодарни Богу и светом Пантелејмону што нас је сабрао.

Следећа Литургија заказана је за 9. јун на празник светог Јована Руса.

Мирјана Младеновић – радни терапеут

dom starih