Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Препоручујемо

Поклоничко путовање светињама Египта

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског г. Исихија, група од двадесет четири поклоника, предвођена јеромонахом Герасимом, сабратом манастира Лелић, и јерејем Славком Обрадовићем, духовником Службе за поклоничка путовања Епархије ваљевске, посетила је светиње Египта од 4. до 11. марта. Прво су се поклонили манастиру Светог Георгија (Александријска патријаршија), као и местима где је света породица била током боравка у Египту. Посетили су и Висећу Коптску цркву, али и Гизу, где се налазе једна од седам светских чуда – чувене пирамиде.

У Александрији су поклоници обишли манастир Светог Саве Освећеног, цркву Благовести у Александријској патријаршији, затим цркву Светог Марка, где је и његов гроб (Коптска црква), али и манастир Светог Макарија у Нитријској пустињи (Коптска црква).

Међу светињама које су поклоници посетили, био је и манастир Свете Екатарине на Синају, а на врху Синаја су јеромонах Герасим и отац Славко служили Свету Литургију. Ноћења су била у Каиру (три ноћи), манастиру Свете Екатарине (две ноћи) и у Шарм ел Шеику (једна ноћ).

Наредна путовања планирана су за 24. март – Станишићи, Драгаљевац, Тавна; затим од 29. до 31. марта: Сарајево, Чајниче и Добрун, као и путовање за Острог; а од 5. до 7. априла светињама Косова и Метохије. Више информација на број телефона: 0648088367.

Марина Марић

Преузето са сајта eparhijavaljevska.rs