Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Веронаука

Веронаука: Шарање васкршњих јаја у оба обреновачка храма

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г.Исихија, ове године, по први пут, у портама оба обреновачка храма организована је васкршња радионица у којој су основци посавског намесништа шарали васкршња јаја.

Првога дана радионице, на Велики Понедељак, 29. априла , у порти храма Сабора српских светитеља, окупило се око 300 основаца од првог до четвртог разреда. Највећим делом чинила су деца из оближње школе ОШ „Јован Јовановић Змај“, предвођеним вероучитељима Стефаном Брековићем, Вукашином Бегенишићем и Николом Василићем. Такође, учешће су узела и деца из оближњих места, тј. Стублина и Скеле, у пратњи вероучитеља Неде Вељовић и Михаила Спасојевића.

Другог дана васкршње радионице, на Велики Уторак, 30.априла, радионица је настављена у црквеном дому и порти храма Силаска Светог Духа на апостоле. Ученици ОШ „Јефимија“, ОШ „Посавски партизани“ и Прве обреновачке основне школе са својим вероучитељима Билјаном Живојиновић, Гораном Крсмановић и свештеником Петком Влаховићем шарали су и на креативан начин изражавали радост васкрсења Господа Исуса Христа. Такође и другог дана било је ученика из Стублина са вероучитељицом Недом Вељовић, као и из ОШ „Грабовац“ предвођеним вероучитељом ђаконом Миланом Нинковићем.

На крају радионице, остали смо благодарни свештенству обреновачких храмова, а нарочито старешинама О.Гордону Василићу и О.Љубомиру Миловановићу, који су обезбедили јаја за шарање, као и сав неопходан материјал за овако успешну радионицу. Такође, у оба храма припремљено је било и послужење за све ученике.
Овогодишња радионица је завршена са васкршњим поздравом, у нади да ће постати традиција!

Стефан Брековић, вероучитељ

vaskrnja radionica