Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Божић у Обреновцу

Божићно литургијско славље у Храму Силаска Светог Духа на Апостоле у Обреновцу, отпочело је Светом Литургијом на Бадњи дан коју су служили свештеници Марко Марјановић и Милан Мијаиловић. Трудом чланова Светосавске омладинске заједнице и ове године је на радост најмлађих украшен вертеп који је био дом за животиње.

Вечерње часове Бадњег дана испунило је освећење Бадњака и пијукање деце као и концерт дечијег хора Ваведење Пресвете Богородице, под вођством новог хоровође, младе Исидоре Лимић. У наставку вечерњег славља служена је Вечерња служба са петохлебницим, потом је хор Свети Јоаким и Ана одржао целовечерњи концерт а затим је освећен и запаљен Бадњак у порти Храма са ватрометом.

Поноћну Литургију служили су Архијерејски намесник посавски Слободан Илић и Александар Вучај. На сам дан празника, јутарњу Литургију служили су старешина Цркве Дарко Павловић, Немања Павловић и Светомир Лазаревић. Том приликом је разломљена чесница, дар обреновачке пекаре ‘‘Маре,’‘ а дародавац златника била је златара ‘‘Шпановић’‘ који је у чесници пронашао Петар Танасић.

bozic2019