Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Прослава Божића у храму Сабора Срба светитеља

Прослављање Божића у новоосвећеном обреновачком храму отпочело је вечерњом службом на Бадњи дан, на којој су црквеним певањима и читањима верни позвани да окусе и узму учешће у предстојећем празнику. Након вечерње службе, уследило је пијукање деце, чији је жамор и весело гуркање у потрази за скривеним слаткишима испод освећеног Бадњака,већ дао наговештај да се долазећи празник с правом може назвати празником деце.

У каснијим вечерњим сатима у порти храма Сабора српских светитеља освећен је и запаљен Бадњак чије је пуцкетање лишћа и гранчица испратио и ватромет, који је допринео празничном духу.

У поноћ Свету Литургију су служили протојереј-ставрофор Предраг Драгићевић и протојереј Зоран Брековић, који су по одслуженој Литургији искористили прилику да први честитају вернима велики празник рођења Бога у телу, богомладенца Христа речима: ,,Мир Божији, Христос се роди!“.

Јутарњу Литургију служили су старешина храма протојереј Гордон Василић и јереј Петко Влаховић, који су по завршетку ове празничне службе освештали и заједно са верницима преломили Божићну чесницу, дар пекаре ,,Кузмановић“ из Белог Поља, док је дукат даривала златара ,,Марјановић“ из Обреновца. Дукат је у својој чесници пронашао господин Ненад Вујовић из Обреновца, који је по примању златника од старешине храма свим верницима честитао празник.

студент Никола Василић

bozic nova crkva 2019