Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Коло српских сестара Света Петка наградило најбоље ученике

Како се ближио крај школске године сестре су приступиле организацији планираног даривања,
које је први пут покренуто прошле године, за све ученике обреновачких основних и средњих школа који су носиоци „Вукове дипломе“, а посебно су били награђени ђаци генерација сваке школе намесништва посавског. Ове године по први пут су награђени ученици који су се истакли на такмичењу из веронауке на нивоу епархије.

КСС је сваком носиоцу „Вукове дипломе“ доделило икону Богородице. Сваком ђаку генерације подарило је икону Свете Петке. Ђаци ОШ „Грабовац“ и Гимназије, који су се истакли на такмичењу из веронауке, њих шесторо, су поред иконе добили и „Охридски пролог“.

Парохијски дом је данас био мали да прими све који су желели да присуствују додели награда. Позиву сестара су се одазвали како награђени ученици, тако и њихове разредне старешине, директори школа, вероучитељи, свештенство и поносни родитељи.


Окупљенима се најпре обратио архијерејски намесник посавски, протонамесник Александар Вучај, речима :

Након поздравног слова приступило се подели.
Свака од сестара је даривала ученике једне од школа. Укупно је даривано 64. деце која се могу похвалити књижицама у којима су све петице.
Ђаке генерације, њих шеснаесторо, сваке од школа је награђивао настојатељ манастира Грабовац О. Андреј и духовник Кола О. Немања Павловић.
Сестре су припремиле трпезу љубави за све присутне.

Обраћајући се присутнима, председница КСС-а, г-ђа Рената Марковић је изразила посебну захвалност свим вероучитељима који су свесрдно помогли у реализацији овог даривања.


Прилог РТВ Маг – Коло српских сестара иконама наградило најбоље ученике

kss sveta petka