Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

КСС помогло породицу којој је гром запалио кућу

Услед тешке елементарне непогоде, тачније снажног громовног удара који је нанео велику штету породици Драгутиновић из Обреновца, Коло српских сестара “Света Петка” из Обреновца одлучило се на својој редовној седници у октобру да у складу са својим могућностима помогне.

Снажан удар грома у кућу, направио је велику штету. Добре комшије помогле су породици Драгутиновић да дође до електро-инсталација и до руку вредних електро мајстора који ће помоћи без икакве надокнаде.

Обзиром да кућа није осигурана и да је тешко доћи до помоћи, а штета је јако велика, КСС је препознало своју улогу у овој ситуацији.
Новчану помоћ за даље радове (кречење, замена стакала, репарацију столарије и др.)

Радини Драгутиновић уручила је председница КСС-а Радмила Хркаловић у пратњи још пет сестара, као и духовника Кола оца Немање Павловића.

Кућа породице Драгутиновић је изгорела крајем августа 2021. године, а помоћ од стране КСС-а из Обреновца је уручена 3. новембра исте године.

Посебну духовну радост и утеху у овако тешкој ситуацији, како од стране породице тако и од Кола унела је у срце свих Икона Свете Петке на зиду која услед великог пожара није ни спала са зида нити је изгорела.

За КСС Јелена Митковић

ксс помоћ