Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Обреновачки средњошколци на поклоничком путовању светињама Ваљевске епархије

Дана 28.10.2023. године, благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Исихија, а у организацији Службе за поклоничка путовања Епархије ваљевске, ученици Гимназије, Техничке школе, Средње медицинске школе „Вива“ и Пољопривредно – хемијске школе у Обреновцу, посетили су светиње ваљевске Епархије, предвођени о.Срећком Живановић, ђаконом Владаном Нешковић и вероучитељима Слађаном Которчевић, Александром Гајић и Радованом Станишић.

Ходочасници су прво посетили манастир Лелић, где их је дочекало братство манастира са игуманом Георгијем , који су их упознали са историјатом манастира, након чега су имали част да се поклоне моштима Светог Владике Николаја Велимировић. На позив игумана Георгија, поклоници су позвани на пригодно послужење и разговор љубави.

Након тога, уз духовну радост и благодат, ходочасници су се упутили ка манастиру Ћелије, где су се поклонили моштима Преподобног Аве Јустина Ћелијског.

За крај самог поклоничког путовања ученици су имали прилике да се упознају и са знаменитостима града Ваљева.Пуни утисака и радости, благодарећи Богу, ученици су се вратили назад уз наду да ће једнога дана поново приступити моштима великих светитеља, али и уз жељу да ускоро буде још оваквих путовања.

вероучитељ Радован Станишић

ekskurzija