Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Обреновачки средњошколци у посети фрушкогорским манастирима

Дана 02.03.2024. године, благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Исихија, а у организацији Службе за поклоничка путовања ученици Гимназије, Техничке школе, Средње медицинске школе „Вива“ и Пољопривредно – хемијске школе у Обреновцу посетили су фрушкогорске манастире Крушедол и Гргетег, предвођени о.Срећком Живановић, и вероучитељима Слађаном Которчевић, и Радованом Станишић.

Ходочасници су прво посетили манастир Крушедол, где им је један од братства манастира испричао историјат самог манастира, а након тога одржао и кратко предавање о свакодневним проблемима са којима се сусреће сваки верник. Након тога уз духовну радост и благодат ходочасници су се упутили ка манастиру Гргетег где их је дочекало сестринство манастира, које им је представило историјат манастира.

Потом смо се упутили ка Новом Саду, где смо посетили Саборну Цркву Светог Ђорђа, где смо имали част да упознамо Протојереја Брану Миловца који нам је одржао кратко предавање о значају Саборне Цркве и Епархије бачке.

На крају смо се упутили према Галерији Матице Српске у којој је приказана изложба Васе Поморишца, уметника који се школовао у Лондону и који је успео да класичну уметност прикаже кроз оптику модерног погледа.

Благодарећи Богу, у добром расположењу и здрављу, у вечерњим сатима поклоници су се вратили својим домовима.

poseta manastirima fruske gore