Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Промоција књиге: "Југословенска војска ван отаџбине 1941-1948"

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Исихија у парохијском дому Цркве Силаска Светог Духа на апостоле, 31.маја 2022. године, је одржана промоција књиге мастер историчара Николе Станковића, сабрата наше литургијске заједнице, под називом „ Југословенска војска ван отаџбине 1941-1948.“.

Сабраном народу се испред братства цркве обратио протонамесник Александар Вучај и пре свега најавио почетак циклуса предавања након 2 године паузе. Отац Александар је честитао младом предавачу за његов труд и љубав при писању ове књиге која је уједно и његов мастер рад.

Саучесник у разговору, Страхиња Колашинац је навео пишчеву биографију, а затим и активно учествовао у теми будући да је и сам историчар. Период који ова књига обухвата није била нарочито обрађивана у српској историографији те је управо и у томе значај овог дела тј. добијамо објашњење и слику тог раздобља српске историје.

На крају предавања, отац Александар је навео повезаност Цркве и тог периода нагласивши страдање, мучеништво и херојско дело за Христа, слободу и отаџбину ових ратника.

Иван Мијаиловић, студент теологије

Линк РТВ Маг-Прмоција књиге Југословенска војска ван отаџбине 1941-1948

Promocija knjige 2022.