Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Прослава храмовне славе у Јошеви

Храм Преподобног Киријака Отшелника у селу Јошева и ове године свечано је обележио празник свог небеског заштитника. Литургијско сабрање предводио је архијерејски намесник посавски, протонамесник Александар Вучај, а саслуживали су му свештеници намесништва посавског.

У празничној беседи О.Александар Вучај, тумачећи јевенђељску перикопу о беседи Господа Исуса Христа на гори, истакао да се: „….. Преподобни Киријак Отшелник уподобио поменутим блаженствима. Од почетка до кончине свога живота, преко сто година, живео је за Христа и у Христу. Зато и јесте један од највећих угодника Божијих, зато Њега не треба да се сетимо само када смо у невољи. Он треба да буде онај, кога ћемо да славимо и када нам је све добро. Да се саобразимо, да се уподобимо њему и да се угледамо на његову љубав према Господу, на његово милосрђе. Данас ћемо бити једно, бићемо све оно што јесте Свети Киријак, управо кроз причешће телом и крвљу Господа Исуса Христа, а тако се сједињујњмо са небеском Црквом.“
Беседа О.Александра Вучаја:

Након причешћа верног народа, после заамвоне молитве, освећени су славски приноси, а затим је старешина Цркве, јереј Марко Рафаиловић заблагодарио свим присутнима, истакавши да је трудом црквено-грађевинског одбора села Јошеве приређена трпеза љубави.

Joseva 2023