Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Уснула у Господу слушкиња Божија Обренија Јоксић (1937-2023)

Дана 18.јула 2023.године на празник Преподобног Атанасија Атонског и Преподобног Сергија Радоњешког, у капели Светог Пантелејмона у Геронтолошком центру у Обреновцу, служена је Света заупокојена Литургија, поводом упокојења слушкиње Божије Обреније Јоксић, познатије као мајка Брене.

Након Свете Литургије, у Цркви Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу, са почетком у 12 часова, служено је опело уснулој у Господу слушкињи Божијој Обренији.
На крају опела, опроштајно слово о мајка Брени изрекао је Г. Владимир Јанковић, рекавши:,, Како то често бива са најплеменитијима међу нама, добра Брена се кроз живот борила са многим недаћама. Кроз људе се срела са бројним искушењима. Њен одговор је било безрезервно богољубље и бескрајно човекољубље. За цео Обреновац, и шире од Обреновца, име Брена нераскидиво је било везано уз реч Црква: „Која Брена?“ – „Па, из Цркве!“, „Где је Брена?“ – „Па, у Цркви“ – подразумева се. Заиста, наша мила мајка Брена телесно је најчешће била у Цркви, духовно – увек.

Родила је сина Владана, али је била мајка многима. Многе сузе данас теку за мајка Брену, многа срца се моле за мајка Брену и многе душе се радују што су имале мајка Брену да их саслуша и разуме, нежно посаветује, искрено охрабри и утеши, да их воли љубављу топлом, чистом, праштајућом, безграничном – мајчинском.“

Након опела, мајка Брена сахрањена је у свом родном крају, на гробљу у Ратарима.

Вечан помен мајка Брени!

obrenija