Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Препоручујемо

Поклоничко путовање у Бари, Тирану, Фиер, Призрен…

Мала група путника предвођена свештеником Славком Обрадовићем, одговорним лицем Службе за поклоничка путовања Епархије ваљевске, посетила је од 15. до 21. априла 2024. године Бари, више светиња у Албанији, али и на Косову и Метохији.

Поклоници су у Барију посетили Руски дом и Румунску цркву, али и Базилику где се налазе мошти Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, највише слављеног у српском народу кроз крсне славе. Затим су се после два дана упутили у Албанију, где су у главном граду ове земље – Тирани, посетили Саборну цркву у којој се чувају мошти Светог краља Јована Владимира, а затим прошетали њеним централним улицама. У Фиерију су се помолили у манастиру Арденица, па су обишли и манастир Светог Козме Етолског. У повратку су били на српском Косову и Метохији, царском Призрену, где су посетили манастир Светих Архангела, а потом и светиње: Дечане, Пећку Патријаршију и Девич.

Наредна путовања планирана су: од 12. до 19. маја – светиње Грузије, земље Светог Георгија и Свете Нине; од 23. до 31. маја – знаменитости Санкт Петербурга.; у недељу 26. маја – обилазак манастира Сопоћана, Студенице и Ђурђевих Ступова. Више информација на бр. телефона 0648088367.

Преузето са сајта eparhijavaljevska.rs