Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Богојављење и пливање за Часни крст у Обреновцу

Празник Богојављања у Обреновцу, при Храму Силаска Светог Духа на Апостоле, прослављен је Светом Литургијом коју су служили свештеници Слободан Илић и Александар Вучај. Након Литургије, уз учешће великог броја верног народа, извршено је велико освећење воде, у порти Храма. Том приликом отац Александар је беседио сабраном народу о смислу самог празника као и нашем односу према води као благодатном дару Духа Светога.

Традиционално, шесту годину, Храм Силаска Светог Духа на Апостоле, у сарадњи са ГО Обреновац, организовао је богојављенско пливање за Часни Крст. Ове године по први пут, Црквена Општина Забрежје при Храму Преподобне Мати Анастасије, организовала је литију од темеља новог Храма, до места на Сави, на којој је одржано пливање. Пре Литије, на темељима Цркве, свештеници Милан Мијаиловић, Дарко Павловић, Слободан Илић, Немања Павловић и Александар Вучај, одржали су богојављенски молебан за сабрани народ.

Ове године, преко четрдест пливача пливало је за Часни Крст, а победом се одликовала деветнестогодишња Ана Пантелић, као једини женски и најмлађи учесник у овом тешком подвигу, узимајући у обзир врло хладне временске прилике. Победница је награђена вредним Крстом, а сви учесници су на дар добили иконе Господа Христа.

bogojavljenje 209