Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Геронтолошки центар у Обреновцу прославио Светог Николаја Лелићког

Свесни одликовања које су понели – Ордена Светог Владике Николаја – корисници Дома за старе са својим директором и неколицином запослених прославили су празник светог Николаја српског окупљени око капеле посвећене светом Пантелејмону.

Литургију је служио духовник капеле, отац Немања Павловић, који је у беседи још једном подсетио ко је свети Николај српски и свеправославни и колика је величина понети орден таквог једног горостаса. Но пошто је Литургији присуствовао већи број корисника на челу са својим директором, отац Немања се и захвалио на труду- што се сви заједно трудимо да тај орден достојно носимо.

Посебну радост тога дана поделила је са свима присутнима госпођа Наталија Павловић (супруга свештеника Немање) која је на Свету Литургију донела и своју бебу од три месеца старости, Николаја, чији је имендан био тога дана и због кога његова мајка такође понесе орден Светог Владике Николаја, јер јој је Николај пето дете. Сам призор после Свете Литургије када су Наталији прилазиле баке и деке молећи је да помилују малог Николаја, јер није чест призор видети тако малу бебицу у дому за старе, требало је доживети. На самом крају од стране госпође Наталије сви су били почашћени са пићем и са по једном малом лелићком ракијом.

Радни терапеут – Мирјана Младеновић

nikolaj dom starih