Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Подмлађено Коло Српских сестара у Обреновцу

У четвртак 31. јануара у Цркви Силаска Светог Духа на апостоле у 18 часова на вечерњој молитви сабрале су се старе и нове чланице Кола Српских сестара.

Новопостављени духовник КСС-а, протонамесник Немања Павловић, поред петнаест постојећих сестара позвао је и нових четрдесет како би ново и подмлађено Коло у будућим временима радило јачим интезитетом.

Позване су сестре из свих делова града и пора друштва како би се направила што боља мрежа која ће сутра имати за циљ што бољу хуманитарну делатност.

Ту су биле сестре из здравства, геронтологије, општине, термоелектрана, просвете, обданишта, локалне телевизије, угоститељства, незапослених мајки као и велики број сестара из привредног сектора. Иако различитих професија и занимања свим сестрама зајдничка љубав према Богу, Мајци Цркви, Светој Петки и свом роду.

Поред духовника КСС-а оца Немање Павловића који се захвалним речима због одазивања на позив Мајке Цркве и излагањем програма обратио сестрама, присуствовали су Архијерејски Намесник посавски протонамесник Слободан Илић и старешина Светотројичног храма протојереј-ставрофор Дарко Павловић, као и локална телевизија Маг и Локалне Новине Обреновац који су то све забележили.

Обзиром да коло постоји у Обреновцу двадесет година дугогодишња председница Божица Гавриловић проглашена је за почасну а ново тело чине: председница Драгана Ђукић, секретарица Нада Митрашиновић и благајница Зорица Илић.

Следећа седница одржаће се у марту на коју ће бити позван и Епископ ваљевски Господин Милутин. Том приликом сестрама ће бити уручене чланске карте и од тог тренутка Коло Српских Сестара Света Петка из Обреновца креће уз Божију помоћ – у помоћ свом роду.

Духовник КСС
Немања Павловић протонамесник

kolo srpskih sestara