Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Прво дело обновљеног Кола Српских сестара

Коло српских сестара Света Петка из Обреновца при храму Силаска Светог Духа на Апостоле, које је од недавно појачано са преко педесет нових сестара, почело је са првим хуманитарним акцијама.

Наиме, у понедељак 11. фебруара 2019. године, на дан преноса моштију Светог Игњатија Богоносца, духовник Кола отац Немања Павловић уз помоћ неколико сестара и браће прибављену помоћ однели су у село Бањане код Уба вишедетној породици Станојевић.

Породица Станојевић помогнута је са три козе, четири јарета, пакетом џема и слаткога од ароније, пакетом чисто цеђеног сока од ароније и са сто литара РАУХ сока.

Глава куће Радосав Станојевић је познат као добар, поштен и увек насмејан. Човек који својом појавом радује све своје ближње и вешто сакрива своју тешку материјалну ситуацију, вредни радник обреновачког градског гробља (преко петнаест година). Ожењен из Обреновца и са својом супругом Слађаном има децу: Мирка, Милицу, Марину, Јована, Јовану, Андријану, Петра, Матеју, Николију, Наталију а сада Божијим благословом чекају и једанаесто дете.

Коло српских сестара се захваљује свима који су помогли, породици која је поклонила козе и јариће, предузећу “Шумадија Омега” на превозу као и компанији “Rauch”.

Породица Станојевић биће вредна пажње и убудуће. Но, Коло моли све који желе и могу да помогну да се јављаљу сестрама како бисмо добили прилику да будемо људи, учени милосрђу од Свете Петке, јер таквих породица којима је уистину потребна помоћ има много.

Председница КСС
Драгана Тончић Ђукић

kolo prva pomoc 2019