Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Уснула у Господу мати Анастасија грабовачка

Мати Анастасија (Спасојевић) била је монахиња старог кова, предана целим бићем свом подвигу. Последњих година, једина њена брига била је коме ће оставити манастир јер јој је најважније било да светиња настави да живи. Да у њој бар једна монахиња буде… Жеља јој се испунила и мирно је кренула Ономе ког је највише волела, део је беседе Епископа ваљевског Г. Милутина изговорене приликом опела дугогодишњој грабовачкој игуманији мати Анастасији.

Мати Анастасија рођена је на Спасовдан 1937. године у Угљевику (Република Српска) као Вида Спасојевић. У раној младости долази у манастир Нимник (Епархија браничевска) и у њему прима монашки постриг. Са рођеном сестром – монахињом Харитином и јеромонахом Дамаскином, Лета Господњег 1970., долази у манастир Грабовац, Епархију ваљевску, у време столовања блажене успомене Епископа Јована (Велимировића), братанца Светог Владике Николаја. Манастир Грабовац тада постаје женски, а мати Анастасија игуманија. За преко четири деценије њеног управљања, подигнут је нови конак и подигнута мала црква на извору лековите воде.

Мати Анастасија била је у потпуности предана служењу Богу, Цркви и свом народу. Савременици ће је памтити као мудру, благу и тиху.

Нека Господ молитвама Светог Николаја Мирликијског матушки Анастасији подари Царство небеско!

Амин

Ј. Ј.