Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Ваведење Пресвете Богородице -слава дечјег црквеног хора

У навечерје празника Ваведења Пресвете Богородице,песме благодарења Господу Богу и Пресветој Богородици Дјеви Марији, предводила су наша деца, чланови хора Ваведења Пресвете Богородице, који живи и Господу хвалу узноси при Светодуховском храму у Обреновцу.

Празнично бденије служио је протојереј-ставрофор о.Јован Петровић и протођакон Слађан Филиповић. Након резања славског колача о.Јован обратио се са пар речи присутној деци и народу:
„Драга браћо и сестре, драга децо
Окупили смо се вечерас да прославимо навечерје празника Ваведења Пресвете Богородице. Као што ви већ знате, она је заветована и Њу су њени родитељи као дете од три године одвели у храм, где је сачекао првосвештеник Захарија, који је у духу и унео, не само у храм, него и у најсветији део храма – олтар. Како Свето Писмо каже, првосвештеник Захарија je малу Марију унео у светињу над светињама, у коју је првосвештеник улазио само једном у годину дана.

Ви децо славите Мајку над свим мајкама. Кроз песму и са вашим анђеоским гласовима, величате Њено име и име Oнога којег је носила у утроби својој – Господа Исуса Христа. Зато жеља свих нас је да вас Богорoдица увек чува и чује ваше молитве. Срећно вам навечерје ваше славе!“

На крају беседе, отац Јован позвао је и другу децу да се придруже дечјем хору, а славље је настављено у црквеној сали обреновачке цркве.

Протођакон Слађан Филиповић

vavedenje 2017