Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Веронаука

Веронаука: Православна слагалица

Дана 21.2. 2018. у ОШ “Јефимија” у Обреновцу, одржано је такмичење из Веронауке-квиз “Православна слагалица”, Посавског намесништва.

У прелепој свечаној сали школе, директорка Биљана Десанчић угостила је секретара Одбора за Веронауку Епархије Ваљевске, оца Далибора Чкојића, надзорника за Веронауку посавског намесништва, оца Слободана Илића, ђакона-вероучитеља Драгана Станојевића, вероучитеље и ученике посавског намесништва.

На такмичењу, које се већ неколико година уназад одржава у Ваљевској Епархији, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа Милутина, учествовали су ученици седам основних школа: “Ј. Ј. Змај”, “ Прва обреновачка основна школа”, “Јефимија” и “ Посавски партизани” из Обреновца, затим “Никола Тесла”-Скела, “ Живојин Перић”-Стублине и “Грабовац” из Грабовца.

У веома неизвесном такмичењу, ученици ОШ “Никола Тесла” из Скеле и ученици ОШ “Живојин Перић” из Стублина, такмичили су се у финалном надметању у игри “асоцијације”.

Ученици ОШ “Никола Тесла”, Кристина Мишић(VI разред), Марина Марковић(VII разред) и
Тамара Марјановић(VIII разред), бриљирале су у овој игри и заслужено освојиле прво место.
Ово је други пут заредом како ОШ “Никола Тесла” осваја прво место на такмичењу намесништва посавског. Сада имају задатак да одбране прво место, освојено прошле године на Епархијском такмичењу, на челу са вероучитељем Миланом Нинковићем.

Општи је закључак такмичења да су сви ученици показали одлично знање, али и хришћанско-витешко надметање, а пре свега су показали велику љубав и интересовање за предмет Православне веронауке.

координатор за веронауку намесништва посавског,
вероучитељ Владан Нешковић

kviz pravoslavna slagalica