Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Црквени хор "Свети Јоаким и Ана" прославио своје небеске заштитнике

Уочи празника Светих праведних богородитеља Јоакима и Ане је служено вечерње богослужење.

Након богослужења, Црквени хор је заједно са братством Храма преломило славски колач у славу и част својих небеских заштитника.

На крају, у име братства Цркве Силаска Светог Духа на апостоле, присутним хористима обратио се Архијерејски намесник посаваски, протонамесник Александар Вучај, речима:

„На крају празничног дана, рођења Пресвете Богородице, освиће дан Светих праведних Јоакима и Ане, Њених родитеља, а славе нашег Црквеног хора.
Свака Литургија, свако ваше учешће, свака ваша нота, сваки ваш глас, јесте призивање благодати Божије и Духа Светога. Некима је Господ подарио дар, да они управо буду ти који ће за нас да буду гласни, који ће изговарати речи, вапај и глас читаве Цркве Богу. Да Света Литургија буде један свештени благодатни дијалог између света и Бога и да се сви заједно у Духу Светом причешћујемо телом и крвљу Господа Исуса Христа.“

Након послужења са славским приносима, уприличена је трпеза љубави.

Сутрадан, на сам дана празника, Светих богородитеља Јоакима и Ане, служена је Света Литургија уз молитвено учешће Црквеног хора „Свети Јоаким и Ана“ под управом др.Габријеле Вучај.

slava hor 2023