Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Десети Цветни благослов

Како због жеље за освештаним возилом на почетку сезоне, тако и због изузетно лепог дана и десетог сабрања, по благослов је дошло близу пет стотина возача мотора.

По речима старешине храма “никад унутрашњост цркве није била испуњенија”. Раме уз раме,кожна јакна до кожне јакне,једном речју- до сада највећа посета бајкера. Свештенство обреновачког Светотројичног храма чинили су протојереј-ставрофор Дарко Павловић,који је на крају молитве уручио захвалницу Црквене општине мото клубу “Вориорс” из Обреновца као главном организатору, архијерејски намесник посавски протонамесник Слободан Илић,протојереј Вељко Видановић из Стублина, протонамесник Томислав Алимпић из Скеле и протонамесник Немања Павловић,који се традиционално беседом обраћа сваке године окупљенима.

По завршеној молитви у храму возачи су на изласку помазивани светим уљем,дељени су им освештани крстови из Украјине,а мотори су им покропљени светом водом. Када су се зачула црквена звона,то је био знак да упале моторе и крену да чине мали дефиле кроз централне улице Обреновца где им народ весело маше, а потом се сви у миру разилазе.

cveti 2019 10