Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Лазарева субота у Дому старих

На празник Васкрсења Лазаревог по већ устаљеном обичају у Геронтолошком центру у Обреновцу, духовник Дома старих, протонамесник Немања Павловић одслужио је свету Литургију у капели Светог Пантелејмона.

Свештеник је на Литургији причестио све присутне, а потом са светом чашом прошао све собе у којима се налазе непокретни, а жељни Тела и Крви Христове. У капели Св. Пантелејмона, духовник Дома, служи у просеку једном недељно ( Литургије, акатисте, молебане), а три пута у години служи рану, јутарњу Свету Литургију када обилази све собе у којима се налазе непокретни ( отприлике 60 соба) трудећи се да их причести док пре послуженог доручка.

Та три пута годишње су увек на Крстовдан 27.09., Туциндан и Лазаревдан. Овом приликом отац Немања причестио је близу 200 старих и изнемоглих лица, те их припремио да спремно дочекају Васкрсење Христово.

Поред освећења бадњака и пијукања, које ове године први пут извршено у Дому, такође и сада на Велики Петак свечано ће први пут бити изнета плаштаница. Важно је напоменути да оцу Немањи приликом свих богослужења, а посебно када се врши причешћивање по собама, помажу увек исти, спремни и послушни : студенти Теолошког факултета Иван Мијаиловић и Иван Јоксић, чувени чтец Василије, стари грабовачки манастирски ђак појац Милорад Марјановић,као и понајвреднија радна терапеуткиња Мирјана Младеновић (чланица КСС-а).

Иван Мијаиловић,студент

Линк за youtube – Причешће старих

lazareva subota